Защо попадам на неподходящите?

Регина Брет е американска писателка. И много добре разбира човешкото поведение. На 18 години приема ролята на майка, на 41 вече е победила рака на гърдата, а чак на 45 е срещната мъжа на живота си. И въпреки всичко това, тя е успяла да изгради сама една кариера, за която много жени биха завидели.
Pixabay.com

В живота на нашата героиня е имало период от около 20 години, в който тя е срещала много мъже, които са ставали част от живота й. Но това, което тя е забелязала е, че мъжете били едни и същи, но просто с различно име.

И това го разбрала от една от връзките си. Когато един млад и симпатичен мъж, който изглеждал толкова запленен и влюбен, казал, че няма да може да излезе през почивните дни, защото ще идва годеницата му. Моля? И това се случва малко след като Регина успява да махне своята защита и да се довери. В последствие тя се възползва и от нуждите на психолог, защото травмата за нея е сериозна.

В тази тежка за Регина вечер, тя си задавала само един и същ въпрос: „Защо винаги попадам на неподходящи мъже, мъже, които са заети?” И тогава Вселената й отговорила: „Защото се страхуваш от свободните.”

Тогава тя получила съвет, който се криел в думичката „СТОП”. И тази думичка трябвало да остане в главата й, за да може тя да успее да се пребори със своя проблем.
Секрет – ако вашите отношения остават тайни за обществото, то тогава Вие не трябва да сте част от тях.
Травма – ако тези отношения носят негативни емоции  за Вас и за семейството Ви, то тогава няма смисъл те да бъдат продължавани.
Облекчение – поддържате тази връзка, само за да се чувствате по-спокойни? Защото се страхувате от самотата?
Празнота – тази връзка е празна. Няма чувства, няма преданост,  нито взаимни грижи?
Pixabay.com

И това била отправна точка за Регина. На базата на СТОП, тя сама извадила за себе си някои основни правила:
1) Пазете се далеч от недостъпни и обвързани мъже. Видите ли/разберете ли, че са такива - край! Дори и в мислите Ви не бива да присъства този човек!

2) И никакви тайни! Ако Вие сте строго пазени за приятелите и семейството на половинката Ви – запомнете! Вие не сте нужни на този човек. Затова ако сте нечий любовник/любовница, то поставете човека пред избор: или Вие или семейството. Но имайте едно нещо предвид – Ако се ожениш/омъжиш за жена/мъж, който е изневерявал, то ти ще се ожениш/омъжиш за човек, който изневерява на жена си/мъжа си.

3) Пазете се от зависими! Знаете много добре какво е зависимостта – алкохол, хазартни игри, работа и какво ли още не. Ако видите нещо подобно – бягайте с всички сили. И ако си мислите, че може да помогнете на такъв човек – седнете и отново помислете дали ще е по силите Ви.

4) Бъди себе си! Бъди това, което си. Ако на него/нея не му/й харесва това, че ти си прекалено религиозна/религиозен, то тогава Вие нямате бъдеще. Човек, който се налага да „търпинякое твое качество не е за теб.

5) Разкажете на Света какво искате! Не, нямам предвид ръст, заплата и т.н. Седнете в тиха стая и помислете. Напишете го в списък и отдолу вмъкнете, че искате нещо такова, или по-добро. След това захвърлете някъде списъка и го забравете.

6) Не гледайте на опаковката! Никоя опаковка не може да Ви подскаже какво има в нея. Затова не отхвърляйте веднага ниските, дебелите и плешивите. Защото душата може наистина да е красива, затворена в не толкова приятна опаковка. Ако не вярвате – питайте всяка жена над 40. Тя ще потвърди.

7) Самоусъвършенствайте се! Винаги продължавайте да се развивате. Без значение е дали има човек до Вас или не. Намирайте нови възможности за запознанства, за нови приключения. Изпълнете своите мечти сами, а не чрез човекът-мечта, който се появява в сънищата Ви. Все пак след като спрете да гоните пеперудата, тя нежно каца на рамото сама.


8) Станете единствени за себе си. Вместо да търсите единствения/единствената, станете единствен/а за себе си. И бъдете такъв, какъвто сте. Защото ако се правите на някой друг, то тогава Той/Тя може би ще Ви подмине, търсейки човекът, който Вие сте спрели да бъдете.

1 коментар: